Dans på AKS 2021

Danseprogram på AKS høst 2021

Vår dansepedagog Sofie fått med seg Ingunn (nyutdannet danser) og Mie (tidligere aktiv i dans og turn). Sammen har de laget et variert dansetilbud, som vi håper elevene setter pris på :)

DANSEMIX
Her skal vi innom flere ulike dansestiler! Elevene får en fin introduksjon til dans ved å prøve seg på enkle trinn innenfor stiler som ballett, jazz og hip hop. Vi skal gjøre danseleker som utfordrer kreativiteten, og vi skal være innom yoga og dynamisk strekking.

DANSELEK
I disse øktene utfordrer vi både kroppen og fantasien. Vi skal gjøre ulike danseleker med fokus på samarbeid og kreativitet. Det blir også innspill fra turn og teater. Her skal elevene utvikle bevegelsesglede og være sosiale sammen.

JAZZ
Jazz er en dansestil med mye energi og rytme. I disse timene arbeider vi med teknikk, smidighet, koordinasjon og musikalitet. Vi starter med en grundig oppvarming, og lærer deretter trinn og ulike sekvenser. Mot slutten av timen arbeider vi med en lengre koreografi. Her møter elevene et mangfold av inspirerende musikksjangre og stiler hvor vi jobber med innlevelse og uttrykk.

BALLETT
Ballett er den opprinnelige danseformen innenfor scenedans. I disse timene arbeider vi grundig med teknikk og øvelser, både ved barren og i senter. Vi har fokus på presisjon, grasiøse bevegelser og harmoni mellom dansen og musikken. Balletten styrker elevenes holdning, balanse, bevegelighet og styrke, slik at man får en god teknikk og grunntrening til å mestre alle slags former for dans

YOGA
Dette er en time for de som vil bli sterk og smidig. Yoga passer for alle, ikke bare de som går på dans, og kan bidra til å gjøre deg god i alle idretter. Vi kommer til å ha fokus på pust og balanse, prøve ut mange spennende posisjoner og bli kjent med kroppen. På slutten av økten har vi avspenning.

Dette er ukeplanen for dansetilbudet frem til høstferien:

• Mandager (OBS bare partallsuker): Danselek 1. og 2. trinn + Danselek 3. og 4. trinn
  • Onsdager: Dansemix 1. trinn, Jazzdans 2. trinn og Jazzdans 3. og 4. trinn
  • Fredager: Ballett 5. og 6. trinn. Jazzdans 5. og 6. trinn og Yoga 5. og 6. trinn

Lenke til påmelding for dansekurs